Ce mai putem salva din podul bunicilor?

Ce ziceți de lămpile cu gaz care au supraviețuit acestor ani în care am ajuns atât de alintați  de tehnologie încât să aprindem lumini de toate culorile și intensitățile prin bătaie din palme, comenzi vocale sau de pe telefon?

Recondiționate puțin și gătite cu ghirlande de leduri cu lumină caldă, eventual și cu uleiuri parfumate în recipientul din sticlă, și-ar mai putea găsi un loc pe o verandă sau un hol? Sau doar în case de vacanță sau cabane rustice?

Am avut norocul să găsesc câteva intacte, pe care le-am curățat bine, separat: părțile de sticlă cu detergenți de vase și burete ușor abraziv, apoi cu detergent special pentru ferestre și oglinzi iar părțile metalice cu substanțe de curățat rugină, apoi le-am tratat cu ulei. Dar dacă sticla lămpii și oglinda nu au supraviețuit intacte, pot fi înlocuite. Am văzut astfel de sticle în magazinele de bricolaj, destinate unor aplice, dar de dimensiuni și formă potrivite. Oglinda poate fi înlocuită cu una nouă, cu ramă proprie sau doar foaia de oglindă tăiată la dimensiunea ramei originale.

Ghirlandele de leduri se găsesc prin multe tipuri de magazine, cu lumină caldă, rece sau de diferite culori. Pot fi folosite și lumânările din plastic, care imită jocul flăcăruii. Singurul dezavantaj al acestor surse de lumină rămâne schimbarea bateriilor, dar cu siguranță nu este la fel de incomod ca alimentarea cu gaz. Acumulatorii  reîncărcabili sau bateriile mai bune diminuează acest disconfort.

Reciclare prin recondiționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Studio 545. Toate drepturile rezervate.